DGN Anno 2000 - Amsterdam

foto van Peter (P.H.) Ruys

Functie bij DGN: Directie

DGN Publishers B.V.
t.a.v. Peter (P.H.) Ruys
Keizersgracht 424
1016GC Amsterdam

Postadres:
Postbus 3866,
1001AR Amsterdam

Telefoon: 020 - 616 8200 peter@dgngroep.nl

mr. Peter (P.H.) Ruys

Ik ben een social entrepreneur en onderneem om een positieve impact te hebben op de samenleving. Mijn doelis transparantie: het voor consumenten inzichtelijk maken van ondoorzichtige sectoren als de zorg, de juridische enfinanciëlewereld. Dat doel staat voorop, het maken van winst is een middel om dat doel te bereiken.

Ik geloof in de kracht van het internet om complexe zaken inzichtelijk te maken, consumenten te helpen met het maken van een bewuste keuze. En zo professionals bijv. ziekenhuizen te stimuleren om de kwaliteit te verbeteren en de kosten te verlagen.

Dat was de reden om in 2000 te starten met DGN Groep.

Onze eerste sector washet notariaat.Het doel was om de kwaliteit in het notariaat te verhogen en tegelijkertijd de kosten omlaag te brengen.En dat is gelukt. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl zoeken elke maand ruim 60.000 consumenten een notaris Er zo'n 15.000 klantreviews zijn gegeven en de tarieven in de afgelopen jaren met zo'n 10% zijn gedaald. Ook werkenzo'n 700 van de 850 notariskantoren actief mee.

Daarna volgdeZorgKiezer.nl in 2005, een project om de zorg kwaliteit en zorgkosten inzichtelijk te krijgen. Ook hebben we transparantie gebracht in de financiëlewereld metBankenOverzicht.nl en Provisieoverzicht.nlen de advocatuur (AdvocatenOverzicht.nl). Ons meest recente project was in 2012 de transparantie van tandartstarieven. In 2013 volgt de hypotheeksector.

Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn studie werkte ik op het juridisch bureau van de notarisorganisatie KNB en liep ik stage bij corporate finance van ABN Amro (1999). Ook zat ik in de universiteitsraad.

Binnen DGN Publishers heb ik de algehele leiding en werk ik samen met mijn 15 collega's aan de verschillende projecten. Daarnaast houd ik me bezig met strategie en mediacontacten.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 stond ik op plaats 75 voor het CDA. In mijn vrije tijd houd ik van sporten als hockey en fietsen en ga ik graag naar toneel / cabaret.


Favoriete...

Voedsel: Lasagna en appeltaart van mijn vrouw
Muziek: Coldplay, Kings of Leon, maar ook Jazz en Klassiek
Film: Der Himmel über Berlin (Wim Wenders, 1987)
Website(s): www.degoedkoopstenotaris.nl (daar begon het allemaal mee) www.nu.nl, www.hollanddoc.nl

DGN

Met trots gevestigd in Amsterdam sinds 2000.

DGN
Nieuwezijds Voorburgwal 328a
1012RW Amsterdam
Maps

Tel: 020-616 8200
Mail: info@dgngroep.nl